Arhiva 2016

 


 


Mart 2016


POZIVNICA NA 1. RADIONICU ZA IZRADU KANTONALNOG EKOLOŠKOG AKCIONOG PLANA (KEAP-a)
ZENICKO-DOBOJSKOG KANTONA ZA PERIOD 2017. – 2025.

Metalurški institut Univerziteta u Zenici Vas sa zadovoljstvom poziva na 1. radionicu za izradu Kantonalnog ekološkog akcionog plana (KEAP-a) Zenicko-dobojskog kantona, koja ce se održati u cetvrtak, 31. marta 2016. godine, u 11 sati u citaonici Metalurškog instituta Univerziteta u Zenici (adresa: Travnicka cesta 7).

Okupljanje i registracija ucesnika planirani su od 10,30 do 11,00 sati, a pocetak rada u 11 sati. Na 1. radionici bit ce predstavljena metodologija izrade KEAP-a ZDK te nacin na koji ce se javnost moci ukljuciti u proces izrade ovog dokumenta.

Svim zainteresovanima želimo dobrodošlicu!


Septembar 2015


Dana 23.09.2015. godine  Univerzitet u Zenici  je posjetila delegacija Philipsovih istraživackih laboratorija u Aachen-u. Delegaciju je predvodila Prof. dr. scLamija Tanovic.  Nakon kratke posjete Rektoratu, Rektor Univerziteta u Zenici  Prof. dr. Dževad Zecic je upoznao goste s radom Univerzitetske Biblioteke sa posebnim osvrtom na donaciju biblioteckih jedinica, koje je ovaj centar donirao zenickom Univerzitetu.

Pozdravni govor dobrodošlice održao je i direktor Metalurskog instituta, Univerziteta u Zenici dr. sc. Raif Seferovic.

Osim toga, održane su i dvije kratke prezentacije: o Univerzitetskoj biblioteci i o dolasku i istovaru knjiga (Maj 2014.)

Na kraju u znak dobre saradnje, Rektor Univerziteta je urucio Zahvalnice svim ucesnicima u realizaciji ove vrijedne donacije. Album...


 


webmaster: Copyright (C) 2002